روغن زیتون از جمله فرآورده های زیتون است که با توجه به خواص شگفت انگیز آن برای سلامتی طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است یکی از سوالات متداول بین خریداران روغن زیتون روش های تشخیص روغن زیتون اصل از نوع غیر مرغوب آن است که متاسفانه در بازار ارائه میشود ما در این مقاله میخواهیم تا به برخی از این روشها اشاره کنیم
زیرود : روغن زیتون درصد چربی غیر اشباع بالاتری نسبت به دیگر روغن های خوراکی دارد. روغن زیتون با کیفیت، خاصیت ضد سرطانی دارد و البته از طعم عالی برخوردار است. تقلب همچنان یک مشکل عمده در تجارت روغن زیتون است که این تقلب با روغن های پایه و روغن نارنجی صورت گرفته است.
توصیه ما به شما:
روغن زیتون را در بطری های کوچک تهیه کنید. آن را امتحان کنید، روغن زیتون فرابکر باید برای همه نوع پخت و پز استفاده شود، نه تنها برای استفاده در نان و سالاد. چنین روغن هایی ارزان نیستند، زیرا به کشت دقیق نیاز نیاز دارند که در این صورت روغن زیتون طعم و مزه خود را حفظ می کند و مزیت های آن ارزش بیشتری دارد.
خواص زیتون+25 خاصیت زیتون برای لاغری و معده
جدیدترین پژوهش ها نشان می دهد که افزودن مقادیر زیادی روغن زیتون به رژیم غذایی در برابر آسیب سلولی که می تواند به سرطان منجر شود اثر محافظتی دارد. در عین حال روغن زیتون حاوی اسیدهای چرب از جمله اسید اولئیک، اسید پالمیتیک، اسید لینولئیک و مقدار بسیار اندکی اسید لینولنیک و مواد آنتی اکسیدان، کاروتنوئیدها و ویتامین A و E است که مصرف آن همواره توصیه می شود.
چگونه یک روغن زیتون مرغوب انتخاب کنیم؟
برای انتخاب روغن مرغوب، روغن زیتون خوب باید بوی زیتون سبز، زیتون رسیده، سبزی یا بوی سیب بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است. اگر بوی فلزی احساس کردید بدانید روغن نامرغوب یا فاسد است.
مرحله بعدی چشیدن روغن است. برای این کار طوری روغن را روی زبان بریزید که سقف دهان را نپوشاند. مزه روغن نامرغوب روی زبان به کندی پخش می شود. برخی روغن های خوب در عقب دهان مزه تندی ایجاد می کند که نشانه برداشت زیتون نارس است و یا افزایش رسیدگی، مقدار تندی آن کاهش می یابد.
رنگ روغن
فراموش نکنید رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست زیرا به راحتی می توان در آن تقلب کرد. به علاوه هر نوع زیتون، رنگ مخصوص به خود را دارد و یا حتی اگر مقدار برگ های آن همراه دانه زیاد باشد، رنگ روغن حاصل را تغییر می دهد.
در عین حال، گاهی فروشندگان شیشه های روغن را در پشت ویترین یا در قفسه در معرض نور قرار می دهند و بدون آنکه توجه داشته باشند همه خواص این روغن مفید را از آن می گیرند زیرا نور موجب از بین رفتن بسیاری از مواد آنتی اکسیدان موجود در روغن زیتون می شود که برای مقابله با امراض و بیماری ها لازم است.
نگهداری روغن
از مصرف روغن هایی که در ظروف شفاف و در معرض نور و حرارت نگهداری شده خودداری کنید و در منزل آن را در جای خشک و خنک و تاریک قرار دهید. در ظروف را بلافاصله بعد از مصرف ببندید زیرا روغن زیتون در اثر تماس با اکسیژن هوا اکسید (فاسد) می شود.
ظروف سرامیکی یا پلاستیکی تیره بهتر از ظروف یلی اتیلنی شفاف هستند. در عین حال این روغن را در شرایط مناسب می توان تا 2 سال و در بدترین حالت تا 6 ماه نگهداری کرد.
دیدگاهی در مورد “روشهای تشخیص روغن زیتون اصل”