زیرود- بهترین آب و هوا برای میوه زیتون معتدل مدیترانه ای می باشد. رودبار در استان گیلان یکی از همین شهرهایی است که در کشور این آب و هوا را دارد و زیتون به خوبی در این شهرستان رشد می کند. موقعیت کوهستانی و چشمه های فراوانی در این شهر باعث شده تا زیتون رودبار طعم ویژه ای داشته باشد. مردمان شهر رودبار هنوز هم به شیوه سنتی زیتون را فرآوری می کنند تا طعم خالص و ناب آن حفظ شود. در این متن سعی کردیم شما را با زیتون شکسته رودبار بیشتر آشنا کنیم.
زیتون شکسته (محلی) رودبار
زیتون شکسته محلی به زیتونی گفته می شود که توسط کشاورز به صورت سنتی (سنگ و دست) و یا به وسیله دستگاه های نیمه اتوماتیک شکسته، به صورت که شکافی کوچک وسط زیتون زده می شود.
این زیتون بدون هیچگونه مواد افزودنی و نگهدارنده فقط با آب و نمک فرآوری شده و آماده مصرف می شود.

در این تصویر مادری در حال شکستن زیتون به شیوه سنتی است
نحوه مصرف (تلخی گیری زیتون):
برای مصرف زیتون شکسته محلی بدلیل اینکه تلخی کمی در این رقم زیتون وجود دارد باید قبل از هر نوبت که می خواهیم مصرف کنیم. چند ساعت قبل از مصرف مقداری از زیتون مصرفی را در ظرفی حاوی آب بریزیم و در چند نوبت آب آن را تعویض کنیم. به صورتی که فاصله زمانی نیم الی یک ساعته بین هر نوبت که می خواهیم آب را تعویض کنیم بی افتد.
**لازم به ذکر است که خیلی از افراد ترجیح می دهند زیتون را تلخ مصرف کنند چراکه خواص بیشتری در این نوع زیتون می باشد.
طعم دهی به زیتون:
برای طعم دهی به زیتون می توان از ادویه های مختلفی استفاده کرد
مردمان دیار زیتون از انواع آبغوره، آب انار، آب لیمو، گلپر، نعناع و رب انار ترش برای طعم دهی زیتون استفاده می کنند.
نوش جان
بیشتر بدانید