مقالات سایت

زیتون و روغن زیتون و کتاب های مرتبط با آنها

زیرود- در این نوشتار تلاش کردم کتای های مختلفی که در عرصه زیتون و روغن زیتون دارای اهمیت فراوان می باشند و اطلاعات مفید و کاربردی را در اختیار شما مخاطبان قرار می دهند معرفی نمایم

 

اطلس زیتون ایران

شناسایی خصوصیات مورفولوژیک و انگشت نگاری مولکولی ژرم پلاسم زیتون ایران

نویسندگان: سیدمهدی حسینی مزینانی، بهاره ترک زبان

نویسنده همکار: جهانگیر عرب

ویرایش متون انگلیسی: فاطمه طبسی مفرد، معصومه شیخ حسنی

مشخصات ظاهری: 210 صفحه رنگی

شماره کتابشناسی ملی: 3199763

 

پیشگفتاری از کتاب

با توجه به تغییرات شدید آب و هوایی در سطح کره زمین و خطر انقراض گونه های ارزشمند گیاهی و جانوری، شناسایی و حفاظت از رژم پلاسم گیاهی یکی از ضروریات کشور محسوب می گردد. این امر نه تنها باعث جلوگیری از فرسایش ژنتیکی می شود بلکه زیربنای هرگونه برنامه ریزی برای اهداف به نژادی است. لذا در مسیر اجرای طرح ملی و محوری توسعه و اصلاح باغات زیتون وزارت جهاد کشاورزی و نیاز به تولید ارقام جدید و سازگار با مناطق مستعد کشت زیتون، تلاش در جهت شناسائی، معرفی و حفظ رژم پلاسم زیتون کشور و فراهم نمودن مقدمات لازم برای ایجاد کلکسیون ارقام و ژنوتیپ های بومی در نقاط مختلف کشور از اولویت بالایی برخوردار بوده و زمینه را برای احداث باغات مادری فنی و استاندارد با هدف تولید اندام تکثیری مورد نیاز برای تولید نهال سالم و شناسه دار فراهم می نماید، بدون شک شناسایی، جمع آوری و ثبت ذخائر ارزشمند ژرم پلاسم گیاهی کشور با هدف حفظ مالکیت مادی و معنوی آن وظیفه ای ملی قلمداد می شود که این مهم با همت همکاران دفتر طرح زیتون معاونت امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی و پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در سال های 1386-1388 با معرفی و ثبت ارقام تجاری ایران در قالب طرح مشترک با شورای بین المللی زیتون شروع گردید.

اطلس زیتون ایران که حاصل بیش از یک دهه تلاش مستمر نویسندگان و همکاران آن بوده و در برگیرنده بیش از 80 درصد ژرم پلاسم زیتون کشور است، نمونه بارزی از یک حرکت ملی و فراگیر برای استفاده از توانایی های موجود در بخش اجرا و تحقیقات در دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و علوم، تحقیقات و فناوری است. ضمن اینکه ژرم پلاسم زیتون ایران از منظر مورفولوژیک و مولکولی در این کتاب، زمینه را برای ثبت ملی و بین المللی این ذخایر ارزشمند گیاهی فراهم ساخته است. امید است این اقدام ارزشمند دلیلی مستند باشد بر ارتقا علمی فرهنگ مسئولانه مکتوب در مسیر انتقال تمدنی کهن برای آیندگانی که دغدغه ایران اسلامی و پیشرفته را در ذهن خود می پروراند.

 


بیشتر بخوانید : پیشینه زیتون در ایران


روش های تولید در مناطق کشت زیتون

نویسندگان: شورای بین المللی زیتون

ترجمه: مهندس کرم سیف پور، دکتر فرهاد قاسم نژاد، مهندس فرهاد نیّری و مهندس مسعود محمدصالحی

ناشر: نشر حق شناس

شماره کتابشناسی ملی: 43106077

 

پیشگفتاری از کتاب:

طرح توسعه باغ های زیتون از سوی وزارت کشاورزی از اوایل دهه 70 شمسی در ایران آغاز شد و اینک حدود 100 هزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت این گیاه سودمند قرار داد و همچنان برنامه ی توسعه آن در حال اجرا می باشد. با توجه به اهمیت مصرف زیتون و فرآورده های آن در سلامت جامعه و نیز تأمین بخشی از روغن خوراکی کشور از طریق تولید روغن زیتون، احداث باغ های استاندارد با ارقام برتر چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی اهمیت زیادی دارد.

مطالعات مکان یابی برای شناسایی اراضی مستعد کشت زیتون، انتخاب ارقام سازگار با عملکرد مطلوب و تولید نهال سالم و با کیفیت مهم ترین پایه های علمی برای احداث باغات جدید زیتون در کشور است که طی سال های اولیه اجرای طرح توسعه باغات زیتون از جمله برنامه های راهبردی و اولویت دار دفتر زیتون در استان های فعال در کشت و پرورش زیتون بوده است.

این کتاب جامع در زمینه های کاشت، داشت و برداشت زیتون توسط گروهی از متخصصان مشهور شورای بین المللی زیتون وابسته به سازمان ملل متحد به رشته تحریر در آمده است.

امید است این کتاب بتواند افق های نو در زمینه احداث، نگهداری و برداشت صحیح زیتون در کشور فراهم آورد.

کار مقابله نسخه اصلی با ترجمه، توسط جناب آقای دکتر منوچهر جم نژاد صورت گرفته که با صبر و حوصله فراوان این زحمت را تقبل فرمودند که از راهنمایی های ایشان سپاسگزاریم.

برای تألیف این مجموعه، از یک تیم کارشناسی متشکل از محققین مشهور جهانی که با نظارت دبیرخانه اجرایی انجمن بین المللی زیتون سخت تلاش کردند، استفاده شد.

 

راهنمای جامع روغن زیتون فوق بکر

نویسنده: کلودیوپری

ترجمه: سعید کشاورز مقدم، مجید کشاورز مقدم و جهانگیر عرب

ناشر: نشر سالیان

شماره کتابشناسی ملی: 4609934

 

پشگفتاری از کتاب

سپاس بیکران به پیشگاه آن بی نیازی که نیاز به او، جاودان عاشقانه های عالم هستی را، در عبارات نغز و شیوای دعا و عارفانه های نثر و شعر از مشعر شعور، نقشبند ادب عالمان نمود و بارقه های همین عشق بر صفحه ی زمین نیز به دست سبزخواهان حیات، درخت نشانید تا هم زندگی که از اراده ی او ممکن گردید، تداومش نیز ضمانت یابد و هم پیام پیامبران در گفتار و رفتار بر درخت نشانیدن، شاهدی همیشگی یابد و فرداییان وامدار امروزیانی چنین.

اما در میان انبوه درختان، بیش از چند نیست که فخر رفعت قدسی را از موضع سوگند الهی یافته اند؛ در این چند، زیتون جایگاهی بلند بر فراز قله سبزینه های دامن گشاده ی گستره ی خاک دارد. زیتون، این نماد صلح و امن و تلازم خیر و زیبایی از منظر تمامی ادیان الهی در عرصه حیات اشارت ها و بشارت ها دارد.

زیتون که زندگی را در بدترین شرایط اقلیمی ممکن داشته و حصه ی خویش را از آب، این مایه ی حیات، به کمترین بسنده داده است؛ از سایه داری فرا رفته و در تداوم حیات ابنای بشر، اثری عمیق نهاده تا آنجا که هسته ی مثمر را مصروف به گرم داشتن جهانیان نموده است و خود ثمر نیز به دست و اندیشه خلاق انسان زینت بخش خوان آدمی گردیده است و اینک از برکت خویش توانسته جمعی گسترده را از تولیدکننده ی نهال، باغدار، کارشناس، محقق و صاحبان صنایع فرآوری با هدف تولید روغن زیتون فوق بکر از اقصی نقاط کشور به دور هم گرد آورد تا نه بهانه ای، بل تا بهایی باشد که تأمین غذا و رشد و توسعه ی محیط زیست آدمیان را محقق سازد.

 

معرفی کتاب هایی درباره زیتون

انواع کتاب درباره زیتون

اعجاز زیتون در بدن انسان

نویسنده: علی پیردهقان

ناشر: روزگار

 

پشگفتاری از کتاب

درخت زیتون، درختی است مبارک که خداوند در قرآن به آن سوگند یاد کرده و آن را صاحب منزلتی خاص فرموده و آن درختی است که نفع عامه در آن است. روغن، ساقه، برگ و میوه آن مصارف متعدد صناعی، کشاورزی، درمانی و دامی دارد

ترکیب میوه آب 67 درصد، روغن 23 درصد، پروتئین 5 درصد، املاح معدنی 1 درصد که آن هم کلسیم، آهن، (آنتی اکسیدان A، بتاکاروتن C ،a،d سننیوم می باشد.

 

عملیات کشاورزی مناسب زیتون

کتاب عملیات کشاورزی

عملیات کشاورزی مناسب زیتون

تالیف و ترجمه: جهانگیر عرب و جمعی از نویسندگان

ناشر: نشر بلور

پشگفتاری از کتاب

زیتون یکی از قدیمی ترین گیاهان شناخته شده همیشه سبز است که به دلیل نیاز کم به آب و سازگاری با خاک های کم بازده و تحمل بالا نسبت به شوری و خشکی کشت مناسبی برای مناطق خشک و نیمه خشک و مناطق کوهستانی به شمار می آیدو اهمیت فراوانی در توسعه پایدار کشاورزی، حفظ منابع آب و بیابان زدایی در این مناطق را دارد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *